Nationale Vogelweek 6 t/m 14 mei

Vogelweek: excursieleiders gezocht

Kennis, ervaring en liefde voor de natuur delen en zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor vogels. Daar gaat het om tijdens de Nationale Vogelweek van 6 t/m 14 mei. Begeleid ook een excursie en help daarmee draagvlak creëren voor tellen, onderzoeken en beschermen.

De insteek voor een excursie kan van alles zijn. Denk aan vogels leren herkennen, op zoek naar die éne die zich zo weinig laat zien, op pad in eigen stad, in de mooiste natuur van Nederland, ’s ochtend, ’s avonds, te voet of te fiets of vogelzang herkennen. Je bepaalt zelf op wie je je richt: de gevorderde vogelaar of de beginnende liefhebber

Je kunt een activiteit aanmelden via de website van Vogelweek. Er staan inmiddels al veel inspirerende voorbeelden.

Koe-koek-excursie

Op zoek naar een idee? We hopen zoveel mogelijk koekoek-excursies aan te bieden. Het is tenslotte het Jaar van de Koekoek en het is een aansprekende soort.

Iedereen heeft wel eens een koekoek gehoord, maar tijdens de Vogelweek gaan dankzij alle vrijwilligers hopelijk veel mensen de koekoek voor het eerst echt zien! Een uniek en bijzonder moment.

Big Day Texel – 6 mei

Tijdens de Vogelweek organiseren Nationaal Park Duinen van Texel, Vogelinformatiecentrum Texel en Vogelbescherming Nederland een Big Day. Teams van vogelaars proberen in 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten te zien op Texel en daarbij geld in te zamelen voor een goed doel: strandbroeders.  De start is vrijdagnacht om 00.00 uur, de finish een etmaal later. Meer lezen over de Big Day en inschrijven