Ringen van Grote Bonte Specht. Foto Marijn Nijssen

Vogels ringen en lezing ‘Natuurgeluiden’ in Huis Wylerberg zondag 12 mei

Zondagochtend 12 mei kun je aanwezig zijn bij het vogels ringen op de Wylerberg bij Nijmegen in het kader van de Nationale Vogelweek. Kinderen kunnen de vogels van heel dichtbij zien en krijgen uitleg over het ringen, het onderzoek en de vogels. Jong en oud is welkom van 7.00 tot 11.00 uur. Hoe vroeger je komt, hoe meer vogels er te zien zijn. Leuk en leerzaam!

Natuurgeluiden in het veld

Om 10.30 uur geeft de bekende Natuurgeluidenman Henk Meeuwsen een lezing over Natuurgeluiden in het veld. Henk Meeuwsen (1963) neemt sinds 1998 natuurgeluiden op en dan met name die van vogels. Hij maakte de geluidsopnamen voor de films De Nieuwe Wildernis en Wild, is regelmatig bij Vroege Vogels te horen. Hij maakt ons tijdens zijn lezing (niks te zien, veel te horen) deelgenoot van speciale momenten in het veld die hebben geleid tot dierbare herinneringen en bijzondere geluidsopnamen.

Gratis

Ringactiviteit en lezing Henk Meeuwsen zijn gratis, maar graag aanmelden via www.vogelweek.nl.

Klassiek

Aansluitend is er om 12.00 uur een klassiek concert in de Muziekzaal, verzorgd door ArtEZ-musici Hanke Scheffer (piano) en Lieke van Oostenbrugge (zang). Entree: 10 euro.

Adres

Huis Wylerberg Rijksstraatweg 178, Beek-Ubbergen

Let op: auto’s beneden aan de straat parkeren.