Vogels in Groningen

Ruim 30 jaar na het verschijnen van de bekende klassieker Vogels van Groningen (Glas, Hulscher & Boekema) is er in het voorjaar van 2016 een nieuw naslagwerk verschenen over de vogels in die provincie.

Ruim 10 jaar lang heeft Egbert Boekema, voorzitter van de vereniging Avifauna Groningen, gewerkt aan dit overzichtswerk.

Het boek biedt een gedetailleerd overzicht van alle broed- en trekvogels die ooit in Groningen zijn gezien, bijgewerkt tot en met 2014. Hun voorkomen wordt uitgebreid beschreven, waarbij meer dan 300 gedetailleerde grafieken inzicht geven in seizoenspatronen (pleisteraars, trekkers, zingende vogels), soms uitgesplitst naar tijdvak. Inleidende hoofdstukken behandelen het gebruikte bronnenmateriaal, natuurbescherming in Groningen, een korte geschiedenis van het vogelen in de provincie en een beschrijving van de landschappen en natuurgebieden.

Het boek, voorzien van een stevige kaft met fantastische opname van Witwangsterns, is rijkelijk geïllustreerd met vele schitterende foto's van Gerrit Kiekebos. Verkrijgbaar via de uitgever (www.profiel.nl) of bol.com

392 blz., Uitgeverij Profiel Bedum, ISBN 9789052945873, € 39,00