Een deel van de long list op de boekenplank

Vogelatlas op de longlist Jan Wolkers Prijs 2019

De beste 19 Nederlandstalige natuurboeken die in aanmerking komen voor de Jan Wolkers Prijs 2019 zijn gepubliceerd op de longlist. Ook dé Vogelatlas staat op die lijst! En dat is natuurlijk fantastisch nieuws.

Dat maakte het BNNVARA-programma Vroege Vogels bekend op NPO Radio 1. Er zijn ruim 110 boeken ingezonden, die zijn verschenen tussen 1 juni 2018 en 1 juni 2019: veldgidsen, fotoboeken, poëziebundels, naslagwerken, kinderboeken en romans. In september wordt bekend welke van deze werken op de shortlist belanden. Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als de Vogelatlas van Nederland ook op de short list komt. Een grotere waardering voor al het telwerk van ruim 2000 tellers is bijna niet denkbaar.

In oktober de uitslag

De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 20 oktober, in een speciale uitzending van Vroege Vogels. De prijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een originele tekening van de winnaar, gemaakt door Siegfried Woldhek. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Daniel Gulpers (Vroege Vogels) en voorzitter Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant).

Kijk op: Vroege Vogels voor de longlist.