Merel man met voer | Foto: Harvey van Diek

Vernieuwde MUS-cursus online

Vele tientallen mensen namen jaarlijks deel aan onze online MUS-cursus. Deze was sinds 2007 in de lucht en begon aan alle kanten te piepen en te kraken: hoog tijd dus voor een frisse nieuwe start!

De nieuwe cursus bestaat uit drie onderdelen:

1. herkenning op zicht en geluid van de 50 meest voorkomende urbane soorten
2. lastige duo’s en trio’s
3. telmethodiek en telperikelen oplossen.

Bij ieder onderdeel kun je je kennis testen aan de hand van vragen. De gehele cursus wordt afgesloten met een toets. 

Beginnen of opfrissen

De nieuwe cursus is bedoeld voor beginnende waarnemers aan het MUS (Meetnet Urbane Soorten). Maar ook MUS-waarnemers die hun kennis nog eens willen opfrissen raden we aan om de cursus te doorlopen. De cursus is gratis.

Het handige van zo’n online cursus is natuurlijk dat het kan in je eigen tijd en tempo. De MUS-cursus is de eerste cursus op het nieuwe cursusplatform. Komende jaren willen we dit vullen met nog meer online cursussen.

Een notoire lastig duo, de (subtiele) verschillen tussen Tuinfluiter en Zwartkop

 

Volleerde MUS-teller?

Ben je na het succesvol doorlopen nu een volleerd MUS-teller? Nee, natuurlijk niet. Vogels tellen en herkennen leer je toch vooral in de praktijk. Wel kan de cursus een prima hulpmiddel en stimulans zijn om deel te gaan nemen aan MUS of simpelweg je kennis nog eens op te frissen. En bovendien, het is ook gewoon leuk om te doen en jezelf eens te testen!

Deelname aan de cursus is gratis. Niet vereist maar wel handig  –zeker voor beginners- zijn de gloednieuwe veldgids Vogelzang (met app) en de speciale oefen-CD. Deze zijn te bestellen via de webwinkel voor respectievelijk €34,95 en €4,95. Leden krijgen 10% korting. 

 

Tip: maak beginnende vogelaars attent op de cursus!