Geringde Boomleeuwerik. Bron: RUG

Veldassistenten voor leeuwerikenonderzoek gezocht

Voor het broedseizoen in 2017 (april t/m juli) zoekt de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) enthousiaste vogelaars/veldwerkers die  kunnen helpen bij het onderzoek naar Veld- en Boomleeuweriken op het Aekingerzand (Kale Duinen, Appelscha). Dit onderzoek draait al jaren en heeft veel inzicht in de leeuwerikenpopulaties opgeleverd. Deze oproep helpen we graag te verspreiden.

De oproep kwam van Maaike Versteegh van de RUG:

We zijn op zoek naar mensen die een grote affiniteit hebben met vogels en veldwerk, leergierig zijn en goed in teamverband kunnen werken. Tijdens het veldseizoen help je mee om de broedpopulatie te monitoren, samen met ons nesten te zoeken en jongen te ringen en de geplande experimenten uit te voeren.

Wat bieden wij?

Een erg leuk seizoen met veel afwisseling! We delen graag onze kennis over het veldwerk en de leeuweriken waardoor je zelf snel kunt meedraaien. Naast het onderzoek zijn er nog allerlei nevenactiviteiten in het veld. En natuurlijk is het natuurgebied waarin wij werken een prachtige locatie om iedere dag aanwezig te zijn. Kortom; een heerlijke tijd met veel natuurgenot, en uitdagend en leerzaam veldwerk. (Een overnachtingsmogelijkheid is aanwezig in het veldstation)

Contact

Aarzel niet om contact op te nemen als dit echt iets is voor jou, ook wanneer je slechts een deel van de tijd beschikbaar bent. Stuur een e-mail naar Maaike Versteegh met een korte motivatie. Ze neemt vervolgens contact met je op.