Is uw BMP-telling al binnen?

Dit jaar is het extra belangrijk om uw BMP-telgegevens snel aan Sovon door te geven. Uw BMP-info is namelijk een belangrijk hulpmiddel voor de Atlas-tellingen.

Door Jan-Willem Vergeer

Snel je BMP-gegevens uitwerken heeft meerwaarde

Atlastellers zijn zeer geholpen met BMP-data bij het completeren van de soortenlijst en het maken van aantalsschattingen voor het atlasblok. Veel BMP-tellers hebben deze boodschap ter harte genomen: op 28 augustus waren al 440 in 2013 getelde  BMP A, B en W-proefvlakken bij Sovon aangeleverd. Hartelijk dank daarvoor! Het aantal aangeleverde plots varieert nogal per provincie: van meer dan 75 (Drenthe, Zuid-Holland) tot minder dan vijf (Flevoland, Utrecht).

Natuurlijk gaan er nog een hoop tellingen binnenkomen. Zo staan er nog enkele honderden telgebieden in 2013 op “autocluster”; bij veel van deze telgebieden zijn ook al bezoekstippen ingevoerd. Het zou mooi zijn als u kans ziet om die tellingen binnenkort af te ronden en door te sturen naar Sovon. Alle tellers nogmaals hartelijk dank voor de geleverde inspanningen!

Overzicht per provincie

Contact

Heeft u verder nog vragen bij het afronden van uw BMP-telling? Mail aan broedvogels@sovon.nl of jan-willem.vergeer@sovon.nl en we zullen ons best doen om u te helpen.