Foto: Harvey van Diek

Tussenstand Nacht van de Rallen

Op 24 april begon de eerste telperiode voor de Nacht van de Rallen. Met name in het noorden van het land zijn wat Roerdompen geteld. Maar waar blijven de Porseleinhoentjes? 0-tellingen doen ook mee!

Op vrijdagavond 24 april waren de telomstandigheden gelukkig gunstig. Maar in de avonden en nachten erna was het redelijk koud en winderig voor de tijd van het jaar. Van verschillende telgebieden komen de tellingen binnen en op basis daarvan lijkt het Porseleinhoen tot nu toe best schaars. Zorgt de zuidwestenwind van afgelopen dagen voor aanvoer van de hoentjes? Op basis van de ingevoerde tellingen hebben we een tussentijdse kaart gemaakt. Van best wat gebieden is nog geen telling ingevoerd. Heb je het gebied wel bezocht, maar de doelsoorten (Porseleinhoen en Roerdomp) niet gehoord? Voer dan wel een 0-telling in door wél een bezoek aan te maken en geen soorten in te voeren. 

Meer informatie

Op de projectpagina vind je alle nodige informatie over de Nacht van de Rallen. Heb je een telgebiedje geclaimd of wil je zelf een nieuw gebied gaan bezoeken, dan is het leuk om mee te praten in de Facebookgroep. Daar delen we ondermeer ervaringen, nieuwtjes, en achtergrondinformatie over beide soorten.

Radioreportage

Op woensdagacond 22 april ging Henny Radstaak van Vroege Vogels radio op pad met broedvogelteller Tijs van den Berg en Sovons woordvoerder Albert de Jong. Beluister hier de reportage.