Carolyn Vermanen (l) en Birgit Brenninkmeijer (r), kartrekkers van de Jaarrond Tuintelling, namen de prijs trots in ontvangst. Foto: Monique Orie

Tuintelling wint Natuurprijs 2015

De Jaarrond Tuintelling van Sovon, Vogelbescherming Nederland en vijf andere natuurorganisaties heeft de Natuurprijs 2015 van het Nationale Groenfonds gewonnen. De tweede prijs is voor de Jeugdboswachters van stichting Het Groninger Landschap. De derde en tevens de aanmoedigingsprijs is gewonnen door het Efsteden Bijenlint Fryslân van Marijke de Bie. Het thema van de Natuurprijs was dit jaar ‘Feest met de Natuur!’. 

Zeven natuurorganisaties sloegen de handen ineen en zijn het project Jaarrond Tuintelling gestart. Naast Sovon en Vogelbescherming zijn dit De Vlinderstichting, RAVON, Zoogdiervereniging, FLORON en EIS Kenniscentrum Insecten. Met de tuintelling willen ze deelnemers enthousiasmeren om gericht te kijken naar en te genieten van de natuur in de tuin door waarnemingen door te geven via www.tuintelling.nl. Daarnaast worden deelnemers uitgedaagd hun tuin natuurvriendelijk(er) in te richten. Dit alles onder het motto ‘Tel mee voor meer natuur in je tuin, er zit meer dat je denkt!’. De jury van de Nationaal Groenfonds Natuurprijs meldde onder de indruk te zijn van de laagdrempeligheid en breedte van het project. Door de samenwerking ontstaat een groot bereik. Voor de jury is de tuintelling daarmee de terechte winnaar van het geldbedrag van 10.000 euro. 

Lees het volledige persbericht op de website van het Groenfonds en bekijk het filmpje.