Het goede doel voor dit jaar, de Zomertortel | Foto: Harvey van Diek

Texel Big Day Home Edition

Zoals al verwacht en mogelijk wel bekend kan het Wadden Vogelfestival 2020 helaas niet doorgaan. Maar we hebben ook goed nieuws! Ondanks de corona-crisis hebben we een volwaardig alternatief voor de Texel Big Day, een voor jou bekend onderdeel van het Wadden Vogelfestival gevonden, de Texel Big Day Home Edition.

Speciale home edition

In deze speciale Home Edition houden we ons aan de regels wat betreft social distance en quarantaine. Op 9 mei kan je de hele dag vogels kijken voor het goede doel. Iedereen mag meedoen, alleen of met z’n tweeën, vanaf het balkon, de tuin of de omgeving in de buurt (je local patch). En net als bij de originele Big Day: lopend of op de fiets. We vragen op deze manier aandacht voor de bescherming van de Zomertortel, het goede doel van dit jaar, en proberen hier samen zoveel mogelijk geld voor op te halen.

Het is een wedstrijd voor het goede doel. Als je meedoet kan je op drie manieren winnen: met de meeste vogelsoorten van de dag, de meeste zomertortels van de dag en/of het meest opgehaalde geld.

Meedoen zolang als je wil

De Texel Big Day in originele vorm duurt, zoals wel bekend, 24 uur. Zo lang actief zijn mag natuurlijk wel, maar is bij deze Home Edition niet nodig. Je kunt ook meedoen als je bijvoorbeeld maar een uur wilt tellen. De winnaars krijgen een eervolle prijs. Daarnaast verloten we een tuinvogelpakket onder alle deelnemers en krijgt elke deelnemer een unieke sticker opgestuurd.

Zaterdag 9 mei

De Texel Big Day Home Edition wordt gehouden op 9 mei, de dag van de Zomertortel. Deze prachtige vogelsoort staat onder druk in Nederland. Door middel van een minimale bijdrage van 25 euro per deelnemer willen we in deze moeilijke tijden ook de Zomertortel een kans te geven. Wie meedoet met deze Texel Big Day Home Edition helpt de Zomertortel. Doen dus!

Kijk voor meer informatie over deze dag en over de zomertortel op www.waddenvogelfestival.nl en deel dit met al je vogelvrienden!

Enne … noteer vast in je agenda: volgend jaar zijn de Texel Big Day en het Wadden Vogelfestival op 8 en 9 mei (2021)

Vragen? Stuur dan een mail naar rodny@vogelinformatiecentrum.nl