Tijdens een korte wandeling kun je al een telling doen. De laagdrempeligste vorm van monitoring.

Tel mee met LiveAtlas en maak kans op...

Op de Landelijke Dag lanceerden we het project LiveAtlas. Met complete lijstjes van alle vogels die je tijdens je wandeling ziet, help je mee aan een live Vogelatlas. Als je dit jaar minimaal twee complete lijstjes hebt ingevoerd, maak je kans op een gratis Vogelatlas van Nederland. Kijk hier hoe het werkt en hoe je snel start.

Meedoen aan LiveAtlas is een uitdaging voor iedere vogelaar. Of je nu een heel kilometerhok uitkamt of een rondje in je wijk loopt: elke soort telt. Ook de vogels die je alleen hoort zingen of roepen. En vogels die overvliegen. Door lijstjes bij te houden krijg je zelf een steeds beter beeld van (veranderingen in) het voorkomen van soorten in de gebieden waar jij actief bent. En houd je je vogelkennis op scherp.

Maak kans op...

Inmiddels zijn er al bijna 100 verschillende vogelaars actief voor LiveAtlas en hebben ze in totaal al meer dan 1300 lijstjes ingevoerd. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.

Doe je nog niet mee? We zouden het geweldig vinden als jij ook af en toe een lijstje wilt bijhouden. Iedereen die t/m 31 december 2018 minimaal complete lijstjes heeft ingevoerd van minimaal 15 minuten maakt kans op een gratis exemplaar van de Vogelatlas van Nederland. We verloten één exemplaar en maken de uitslag in de eerste week van januari bekend.