Foto: Harvey van Diek

Steenuilsymposium op 21 maart

Steenuilonderzoekers van de Steenuilenwerkgroep van Natuurpunt Vlaanderen (België) en STONE (Steenuilenoverleg Nederland) hebben de handen ineen geslagen en organiseren – in Zeeuws-Vlaanderen, op de grens van beide landen – het zesde Internationale Steenuilensymposium. Op 21 maart kun je lezingen van sprekers uit heel Europa horen over onze kleinste uil.

Het programma op zaterdag 21 maart staat open voor Vlaamse en Nederlandse steenuilliefhebbers. Locatie is de Morrelput in Nieuwvliet. Tijdens de dag zal een groot aantal buitenlandse sprekers hun onderzoek aan de Steenuil presenteren. De organisators zijn nog druk doende om het programma samen te stellen. Er zijn al toezeggingen uit onder meer Zwitserland, Tsjechië, Turkije en Luxemburg. Uiteraard staan er ook lezingen uit België en Nederland in het programma. Het belooft een unieke dag te worden!

De voertaal van de lezingen zal Engels zijn. De sprekers zullen hun best doen om de presentaties zo te houden, dat ze voor diegenen die deze taal minder goed machtig zijn ook te volgen zijn.

Meer info

De nodige informatie en een overzicht van de sprekers is te vinden in deze pdf.