Foto: Peter Eekelder

Spring op de fiets en tel mee voor PTT

Hoe gaat het met de winteraantallen van Appelvinken en Rietgorzen? Dankzij honderden fietsrondjes (en wat autorondjes) van vogelaars die meedoen aan het PTT-project weten we daar meer over. In de periode 15 december – 1 januari kun je weer meehelpen en een route met 20 telpunten tellen, ongeveer een ochtend werk. Het levert erg boeiende informatie op. Doe je (weer) mee?

In 2018 werden al meer dan 600 routes geteld, een stevig record. We zijn blij dat zoveel vogelaars rond Kerst de moeite nemen om een paar uur een PTT-telling te doen. Hoe die werkt, zie je in het filmpje van coördinator Willem van Manen.

Dikke nieuwsbrief

Wat al die tellingen opleveren, lees je in deze dikke nieuwsbrief. Daarin hebben we de opvallendste toe- en afnames op een rij gezet. Wat dacht je van een recente afname van de Zwarte Kraai? Uiteraard is er weer de nodige diepgang in de vorm van een artikel over invasies van Gaaien en hun winteraantallen bij ons.

Online invoer veranderd - nu ook met iPhone invoeren

  • We hebben de online invoer van de PTT-tellingen vernieuwd. Het invoeren is heel eenvoudig (denken we). Mocht je toch ergens tegenaan klikken, neem dan even contact op met Willem van Manen.
  • In de nieuwe app iAvimap kun je je telling tegenwoordig ook met een iPhone invoeren.

Vacante routes

Ook zin gekregen om voor het eerst een PTT-route te gaan tellen? Op het claimkaartje zijn alle vacante routes te zien. Eventueel kan je in overleg met de coördinator zelf een nieuwe route aanmaken.