Het Sovon Big Day-team 2019 | v.l.n.r. Albert, Paul, Harvey en Joost

Sovon telt mee tijdens de Texel Big day

Al verschillende jaren vindt op Texel in mei het Wadden Vogelfestival plaats. Dit jaar wordt het festival gehouden op zaterdag 11 en zondag 12 mei. Het hele weekend staat in teken van vogels kijken door jong en oud en door zeer ervaren of minder ervaren vogelaars op een van de vogelrijkste plekken van ons land. Heb jij ook zin om te komen, lees dan vooral verder.

Het goede doel

Een belangrijke pijler van dit weekend is de Texel Big day. Zo'n 10-20 teams fietsen zich een hele dag (dus 24 uur!), de longen uit het lijf om zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. Daaraan gekoppeld is er een goed doel. Dit jaar is de bedoeling om geld op te halen voor de duinvogels, waaronder de Wulp. Omdat dit jaar het Jaar is van de Wulp, kan een team van Sovon natuurlijk niet ontbreken. Vier fanatieke vogelaars van de Sovon-burelen, te weten: Albert de Jong, Joost van Bruggen, Paul van Els en Hans Schekkerman (met op de reservebank Harvey van Diek) gaan proberen om het Big Day-record van Texel te breken. Vorig jaar werd dat scherp gesteld door een Texel-team dat 154 soorten bij elkaar ploeterden.

Streefbedrag

Ons streven is om 3000 euro op te halen aan sponsorgelden voor de Wulp. Draag je Sovon, maar met name de Wulp een warm hart toe en wil je dat deze bedreigde soort ook de komende decennia in ons land, maar zeker ook op Texel voorkomt, sponsor ons dan. Klik op de button en doneer. Elke euro is maar dan welkom. Ons voorlopige team-naam is trouwens Sovon Bird Collectors, maar we zoeken nog naar een veel betere naam. Suggesties zijn welkom! Mail naar Harvey van Diek.

Meer info

Wil je zelf ook naar het Wadden Vogelfestival? Dat kan. Hoe meer vogelaars, des te leuker het wordt. Meer informatie is te verkrijgen via de officiële site van het Wadden Vogelfestival.

Alle teams van 2018 poseren voor de vuurtoren van Texel