Een gevarieerd programma op de Vrijwilligersdag Natuur Noord-Brabant

Sovon present op de Brabantse Vrijwilligersdag, kom je ook?

Op 26 mei vindt de Vrijwilligersdag Natuur Noord-Brabant plaats te Uden. Vrijwilligers die zich in Noord-Brabant inzetten voor monitoring, bescherming, educatie en kleinschalig beheer van natuurgebieden zijn van harte welkom op deze actieve dag. Ook als je interesse hebt om vrijwilliger te worden, ben je van harte welkom – dit is een uitgelezen kans om kennis te maken met alle terreinbeheerders en soortenorganisaties!

Excursie broedvogels & Avimap

Op deze vrijwilligersdag kun je met BMP-coördinator Jan-Willem Vergeer van Sovon in een leuke excursie op zoek naar broedvogels. Tegelijkertijd leer je alle fijne kneepjes van het invoeren van de vogels in de app Avimap.

Marieke Berman geeft een lezing over de soort van het jaar, de Huiszwaluw. Daarnaast geeft ze een workshop over het vinden en binden van nieuwe vrijwilligers.

Voor elk wat wils

Naast deze vogelactiviteiten zijn er tal van andere deskundigen van de soortenorganisaties die workshops, excursies en lezingen geven over allerlei andere soortgroepen zoals planten, zoogdieren, insecten en vissen. Het hele programma vind je hier.

Deelname is gratis, maar geef je wel even op via het formulier