Foto: Harvey van Diek

Sovon Jongerendag 2014

Op zaterdag 3 mei is het zover: de vijfde Sovon Jongerendag wordt weer gehouden. Een leuke dag met excursies, verhalen en ringvangsten van vogels. Ben je tussen de 14 en 25 jaar en vind je vogels en andere natuur leuk? Dan is deze dag echt wat voor jou. 

De Sovon Jongerendag wordt weer gehouden bij huize Wylerberg in Beek-Ubbergen. Om 6.30 uur starten we met het vangen van vogels in het kader van ringonderzoek voor CES. Kijk mee hoe Zwartkoppen, Tjiftjaffen en Merels gewogen, gemeten en geringd worden. Misschien hangt er wel een Middelste Bonte Specht in de netten! 

Programma

Het programma bestaat uit excursies, lezingen en een workshop. Voor de vroege vogels is er een ochtendexcursie en je kunt al meteen meekijken met het ringen. 

Opgeven

We willen graag weten of je komt, zodat we genoeg lunchpakketten kunnen inslaan. Geef je voor 1 mei op via dit formulier.

Locatie & kamperen

De Jongerendag wordt gehouden in huize Wylerberg, Rijkstraatweg 178 in Beek-Ubbergen. Wil je kamperen in de buurt, zodat je zaterdagochtend niet zo ver hoeft te reizen? Dat kan in de tuin van Frank Saris, Erlecomseweg 44 in Erlecom. Je kunt er vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur terecht.

Een kaartje met de twee locaties zie je hier