Foto: Peter Eekelder

Samen fietsen voor de Patrijs

Vogelwerkgroep Zuidoost-Achterhoek organiseert zaterdag 21 september een fietstocht voor de Patrijs. Er is een fraaie route uitgestippeld door het glooiende landschap rondom Aalten. Fiets mee, samen voor de Patrijs.

De fietstocht is een van de vele initiatieven in het Jaar van de Patrijs. De organisator wil met deze tocht door het cultuurlandschap de aandacht vestigen op de soort en geld ophalen voor het project 'Samen voor de Patrijs'. In de uitnodiging staat:

"Sinds de jaren vijftig in de vorige eeuw is het aantal Patrijzen schrikbarend teruggelopen. Met juiste middelen is het mogelijk de aantallen te stabiliseren of weer te vergroten. Dit laten we gaarne zien in een verrassende, onverwacht mooie fietstocht in een glooiend coulissen landschap. Deze tocht is uniek en eenmalig, dus kom en wordt onze gast."

Fiets mee

De tocht vertrekt op zaterdag om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats tegenover het crematorium langs de Romeinendijk van Aalten. De totale afstand is 18 kilometer. Halverwege zal er een pauze zijn voor een drankje en sanitaire stop. Herman Simmelink en Frans ter Borgt zullen de tocht begeleiden. Opgeven kan via tel. 0543-473774 per e-mail. Het startgeld (voor de Patrijs!) bedraagt 5 euro.