Foto: Hans Gebuis

Rallen en Roerdompen tellen deel 2

Nog t/m zondag kun je 's avonds en 's nachts op pad om Porseleinhoentjes en Roerdompen te tellen. De tweede telperiode van de Nacht van de Rallen begon zaterdag met slecht weer, maar de vooruitzichten zijn gunstig. Met name in het noorden van het land zijn er al flink wat geteld.

Nu of nooit de moerassen in. Het weer van de komende nachten ziet er in de voorspellingen een stuk gunstiger uit dan dat van de afgelopen nachten. De tweede telperiode van de Nacht van de Rallen loopt nog door t/m zondag. In de afgelopen periode zijn tijdens broedvogel- en speciale rallentellingen vooral in de natte natuurgebieden van Noord-Nederland Porseleinhoentjes en Roerdompen gemeld (figuur 1). Tot nu toe lijkt een een mager jaar voor Porseleinhoentjes te worden, met alleen serieuze aantallen in de bekende kerngebieden (De Onlanden bijvoorbeeld). 

Meetellen

Heb je de eerste periode niet meegedaan, maar wil je in de tweede telperiode alsnog op meedoen? Bekijk op de projectpagina welke gebieden nog vacant zijn en hoe je zelf een gebied kunt aanmaken en kunt tellen.