An overview of migrant marine and coastal birds

Overzicht vogeltrek langs Cap Gris Nez nu in het Engels

In 1955 verbleven Philip Redman met zijn vrienden enkele weken op Cap Gris Nez, de bekende kaap tussen Calais en Boulogne-sur-Mer. Ze bleven er komen en Philip Redman ging er zelfs wonen. Ze produceerden indrukwekkende lijsten met waarnemingen, die in de jaren zeventig werden samengevat in mooie jaaroverzichten.

Behalve Engelsen, kwamen er vanaf midden jaren zeventig ook steeds meer Fransen, Belgen en Nederlanders. In 2014 verscheen een fraai boekwerk waarin al het telwerk op Cap Gris Nez werd samengevat: "La migration des oiseaux sur le littoral du Pas-de-Calais".

Onlangs is dit ook voor Nederlandse trektellers en bezoekers van CGN zeer interessante boek in het Engels vertaald en inclusief alle foto's (genomen vanaf de kaap) op het internet geplaatst! De titel: "An overview of migrant marine and coastal birds"

Met Google te vinden door deze titel in te voeren en anders via de website www.parc-opale.fr. Kies daar niet de Engelse of Nederlandse pagina, maar ga verder bij "Acces au site" en kies daarna het pictogram "Biblio".