Wat is wat? Foto: Merijn Loeve

Online workshop over grote meeuwen (deel 2)

Nu het seizoen van de watervogeltellingen loopt, ondersteunen we je graag met online workshops. Op 3 december om 20.00 uur geven we een live workshop op ons YouTube-kanaal over de determinatie van grote meeuwen. Het is een vervolg op de eerdere workshop.

Grote meeuwen zijn lastig te herkennen. Veel vogelaars wagen zich er liever niet aan, wagen een gokje, of vragen aan de hand van een foto om raad. En dat is geen schande, want zo makkelijk is deze soortgroep niet te determineren! In deze workshop leer je hoe je grote meeuwen vanaf hun eerste winter kunt onderscheiden: Kleine Mantelmeeuwen, Grote Mantelmeeuwen, Zilvermeeuwen, Geelpootmeeuwen en Pontische Meeuwen. We sluiten af met een quiz om je kennis te testen.

Meeuwenkenners Merijn Loeve (admin waarneming.nl) en Albert de Jong (Sovon) lopen aan de hand van veel goede foto's de kenmerken van deze meeuwen met je langs. Na deze workshop draai je je hand niet meer om voor een potje meeuwen kijken.

Hoe doe ik mee?

Ga op 3 december net voor 20.00 uur achter je pc zitten. Je kunt de workshops volgen via ons YouTubekanaal. Vooraf aanmelden hoeft niet, maar dat kan al wel op het kanaal. Tijdens de workshop kun je in de chatbox vragen stellen als je bent ingelogd op YouTube. 

Illustratie: Elwin van der Kolk