Online workshop herkennen meeuwen

Nu het seizoen van de watervogeltellingen begint, ondersteunen we je graag met online workshops. Op 10 september om 20.00 uur geven we een live workshop op ons YouTube-kanaal over de determinatie van jonge grote meeuwen.

Jonge meeuwen (geheel bruine meeuwen) zijn lastig te herkennen. Veel vogelaars wagen zich er liever niet aan, wagen een gokje, of vragen aan de hand van een foto om raad. In deze workshop leer je hoe je zelf eerste kalenderjaar grote meeuwen kunt onderscheiden: Kleine Mantelmeeuwen, Grote Mantelmeeuwen, Zilvermeeuwen, Geelpootmeeuwen en Pontische Meeuwen. 

Meeuwenkenners Merijn Loeve (admin waarneming.nl) en Albert de Jong (Sovon) lopen aan de hand van veel goede foto's de kenmerken van deze meeuwen met je langs. Na deze workshop draai je je hand niet meer om voor een potje meeuwen kijken.

Hoe doe ik mee?

Ga op 10 september net voor 20.00 uur achter je pc zitten. Je kunt de workshops volgen via ons YouTubekanaal. Vooraf aanmelden hoeft niet, maar dat kan al wel op het kanaal. Tijdens de workshops kun je in de chatbox vragen stellen als je bent ingelogd op YouTube.