Foto: Jan Schoppers

Onderzoek aan de Spreeuw gaat door in 2015

Het Jaar van de Spreeuw 2014 was een opvallend jaar. Het broeden begon vroeg en er vlogen opvallend veel jongen uit. Ook waren er verrassend veel tweede legsels. Om de resultaten van 2014 in het juiste perspectief te kunnen zetten, gaan we dit voorjaar door met  het volgen van de Spreeuw. Veel waarnemers hebben hun medewerking weer toegezegd en staan te popelen om te beginnen. De cameranestkasten worden bijvoorbeeld weer gevolgd. Nu de Spreeuwen zelf nog; het lijkt er op dat de start niet zo vroeg is als vorig jaar.

Op het Sportcentrum Papendal op de Edese Golfclub gaan Frank Majoor en Jan Schoppers door met het nestonderzoek. De nestkasten worden weer regelmatig gecontroleerd en de jongen geringd. Daarbij is hulp welkom, want we willen ook aandacht besteden aan het voedsel, het foerageren van de oudervogels, het aflezen van kleurringen en protocolleren van camerabeelden. Heb je interesse, neem dan contact op met Jan.

Ook op andere golfterreinen

In navolging van de Edese Golfclub zijn er nestkasten voor Spreeuwen opgehangen bij een golfclub in Goor (Ov) en Alphen a/d Rijn. De nestkasten zullen gecontroleerd worden door lokale vogelringers. Spannend is het wat het nieuwe seizoen gaat opleveren. Zijn golfbanen het optimale broedterrein voor Spreeuwen? We gaan het zien.