Het NOU-symposium staat in het teken van citizen science, zoals het meedoen aan nestonderzoek naar de Huiszwaluw. Foto: Albert de Jong

NOU-symposium: 8-10 maart in Haren

Denk bij het NOU-symposium vooral niet aan stoffige wetenschappers die vage verhalen over vogels ophangen. Maar wel aan een mooie groep gepassioneerde vogelaars die in hun vrije tijd en/of werktijd vogels bestuderen. Iedere vogelaar met een onderzoekende blik kan zich op 8-10 maart in het Groningse Haren weer laven aan mooie verhalen en leuke ontmoetingen.

De Nederlandse Ornithologische Unie (NOU) organiseert voor de vierde keer op rij een meerdaags congres voor en door Nederlandse ornithologen in De Biotoop te Haren. Op het congres staan amateur-ornithologen en vrijwilligers centraal. De NOU nodigt je van harte uit om je verhalen te delen! Maar alleen luisteren, meepraten, discussiëren en elkaar ontmoeten kan natuurlijk ook. Tijdens het congres is er veel ruimte voor korte en langere lezingen, workshops over interessante onderwerpen, en een gevarieerd programma met tal van activiteiten.

Citizen science

Het symposium staat in het teken van citizen science. Burgerwetenschap dus. Namens Sovon geeft Ruud Foppen een inleiding op dit thema. Een ander verhaal dat we dankzij citizen scientists zullen vertellen is dat over het nestonderzoek in het Jaar van de Huiszwaluw (Albert de Jong). Bekijk hier alvast het gevarieerde en interessante programma.

Meer informatie en aanmelden

Op de website van de NOU vind je de nodige info over het programma en het aanmeldformulier. Tot ziens in Haren!