Foto: Harvey van Diek

Nieuws over Steenuilen

Op 29 oktober 2016 organiseerde STONE de Landelijke Steenuilendag in Wageningen.De dag werd bezocht door 125 enthousiastelingen.

De rode draad was het belang van gestandaardiseerde monitoring om goede gegevens over de broedbiologie en populatie-ontwikkeling van de Steenuil te verzamelen. Dit kwam naar voren in verhalen over monitoring (Chris van Turnhout, Sovon) en het ringen van Steenuilen (Henk van der Jeugd, Vogeltrekstation) en in de presentatie van de vernieuwde Handleiding broedbiologisch onderzoek. Daarnaast o.a. leuke verhalen uit Drenthe (Erwin Bruulsema), Beveland (Peter Boelee) en Vlaanderen (Philippe Smets). Alle presentaties zijn op de website van STONE na te lezen.

Uilen 6

Op genoemde dag is Uilen 6 verschenen. Boordevol interessante informatie over alle in Nederland voorkomende uilen en voorzien van schitterende foto's.Liefst 128 pagina voor slechts € 8,50 (exclusief verzendkosten). Bestellen via uilen@steenuil.nl.

Uit de inhoud: prooikeuze Limburgse Oehoes, Bosuil Beleef de Lente 2015, Kerkuilen in de Krimpenerwaard, Kerkuilen veilig langs de snelweg jagend, Steenuilen in Zeeuw-Vlaanderen, terugmeldingen geringde Oehoes, bosspistmuizen in kerkuilenbraakballen en reproductie van de Steenuil in 2013-2015.