Beeld: Sovon

Nieuwe, verbeterde watervogelinvoer

De online invoer van het watervogelproject heeft een nieuw jasje! De oude online verwerking van tellingen was nodig toe aan vervanging. De opzet bleef hetzelfde, maar er zijn ook verbeteringen. Nog meer invoergemak dus.

De opzet van de nieuwe invoer is vrijwel hetzelfde als de oude, die geheel is vervangen. We hopen dat de invoer zo intuïtief werkt, dat je als watervogelteller gemakkelijk je weg zult vinden. Heb je een vraag, ben je een functie kwijt of loop je ergens vast? Meld dit dan even via de helpdesk, dan helpen we je verder.

Verbeteringen

We voerden enkele verbeteringen door. Dit zijn de belangrijkste:

  • Invoeren van waarnemingen op een kaartje direct naast de formulierinvoer, waardoor stipinvoer veel toegankelijker en eenvoudiger is geworden
  • Extra telsoorten toevoegen aan de vaste lijst. Een meerwaarde voor de gegevensverzameling.
  • Makkelijk filteren op gebieden en seizoenen in het overzicht.
  • Meteen zien hoeveel soorten je tijdens je telling zag en het totaalaantal daarvan.
  • Zoekfunctie van medewaarnemers in de kopgegevens.
  • Eenvoudig corrigeren van met de app Avimap ingevoerde stippen en/of aantallen.

Ook invoeren via de app

Vorig seizoen lanceerden we ook het invoerdeel voor watervogels in de app Avimap. Wil je daar dit seizoen mee gaan werken en je voorbereiden? Bekijk dan deze presentatie of de handleiding.

Contact

We blijven nog even verder werken aan de verbetering van de online watervogelinvoer. Heb je tips of wil je meer weten over het project? Neem dan contact op met coördinator Menno Hornman.