Voer je waarnemingen in via WebObs

Nieuwe mobiele app: WebObs voor Telmee

Telmee-waarnemingen mobiel invoeren? Dat kan met de mobiele App WebObs voor Telmee. Vanaf nu is er een gratis mobiele app waarmee je al je waarnemingen mobiel kunt vastleggen en uploaden naar jouw account in Telmee. Voor Android-telefoons is de app te vinden in de Google-Play-store. Gebruikers van iPhone en Windows kunnen gebruik maken van de HTML5-app in de webbrowser van de telefoon.

WebObs voor Telmee biedt alle basale functionaliteit voor het mobiel vastleggen van waarnemingen. Wanneer je een geschikte smartphone hebt, kun je heel simpel waarnemingen in het veld opslaan. Zodra er een internetverbinding is, kun je de waarnemingen in een keer uploaden. In combinatie met een gps hoef je de locatie niet meer aan te geven, dat gebeurt allemaal automatisch.

Gezamenlijke inventarisaties

Heb je veel waarnemingen of werk je veel samen met anderen voor een inventarisatie? Op Telmee.nl kun je jouw waarnemingen organiseren in mappen en delen met andere gebruikers. En je kiest zelf naar welke map je de waarnemingen uploadt vanuit het veld. Zo hou je zicht op jouw waarnemingen. Handig voor gezamenlijke inventarisaties!

Een door gebruikers zeer gewaardeerde optie is om zelf te bepalen welke velden je wilt invoeren per soortgroep en wat de standaardwaarden zijn. Waarnemingen invoeren op Telmee was nog nooit zo gemakkelijk.

Registreren

Ben je klaar met invoeren, dan kun je jouw waarnemingen uploaden naar je waarnemersaccount in Telmee.nl. Heb je nog geen account? Ga dan eerst naar Telmee.nl om je te registreren.

Met jouw waarnemingen draag je direct bij aan actuele verspreidingsinformatie in de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF) en soortenbescherming!

Meer informatie

Kijk op de sites van telmee of websob.