Nicole speurt de lucht af op zoek naar trekvogels. Foto: John Roemen

Nicole Reneerkens overleden

Zondag 18 september 2016 is Nicole Reneerkens weggevlogen, 65 jaar oud, met de trekvogels waarvan ze zo hield. Wat kon ze daar enthousiast over vertellen, de ochtenden op telpost 'Aan de Majoor' met enorme wolken Houtduiven, of juist de onopvallende maar oh zo leuke Heggenmussen, of wat dan ook...

Ze was al langere tijd ziek, maar ging de strijd iedere keer weer aan, nuchter en moedig. En menigeen dacht dat ze ook deze keer er weer erbovenop zou komen. Maar het mocht helaas niet zo zijn.

Nicole was een uitmuntend organisator, bestuurlijk voor geen kleintje vervaard en haar vasthoudendheid was bijna spreekwoordelijk. Dat kwam bijvoorbeeld goed van pas tijdens de vele jaren waarin ze, lange tijd samen met Jan Joost Bakhuizen, het tandem vormde dat het tijdschrift Limburgse Vogels altijd weer op tijd liet verschijnen. Nicole deed veel van het ondankbare werk dat daarbij hoort: auteurs en redacteuren achter de broek zitten, lijntjes met de vormgever en drukker bewaken. En dan ook nog in de eindfase drukproeven lezen. Weinigen kunnen zich er een voorstelling van maken hoe veel tijd in dit alles gaat zitten.

Met Nicole verliezen we een gezicht dat er 'altijd' was, bij tellingen, op avonden van de Vogelstudiegroep, achter de stand van Limburgse Vogels op de Sovon-dag. We zullen haar missen en wensen haar familie veel sterkte toe.

Een interview met Nicole verscheen in 2003 in dit nummer van Sovon-Nieuws, pag. 6-8.

Fred Hustings