Jonge Koekoek op nest van Kleine Karekiet (waardvogel). Foto: Harvey van Diek

Nick Davies komt naar Landelijke Dag

Tussen het veldwerk voor zijn baanbrekende onderzoek aan Koekoeken door had Nick Davies toch nog wat tijd. Hij mailde terug dat hij graag naar de Landelijke Dag komt. Op 26 november vertelt de hartstochtelijke vogelaar én vermaarde ornitholoog over de wapenwedloop tussen de Koekoek en zijn waardvogels. En signeert zijn boek De koekoek.

Door decennialang speurwerk en veldexperimenten kwam Davies erachter dat er sprake is van een wedloop: de gastheren leren de gemene spelletjes van de Koekoek steeds beter te doorzien, waardoor de Koekoek op zijn beurt weer op zoek gaat naar nieuwe listen. Zo blijft de Koekoek zich evolueren. In zijn lezing op de Landelijke Dag, 26 november in De Reehorst in Ede, geeft Davies nieuwe inzichten in de leefwereld van deze vogels en in de wijze waarop bedrog gedijt en evolueert. Nick Davies is oud-leerling van Tim Birkhead en hoogleraar gedragsecologie aan de University of Cambridge. Zijn onderzoek vormde de basis voor de BBC-serie Cuckoo. Hij verzorgt de lezing van 45 minuten twee keer.

Lezingenoverzicht Landelijke Dag »

Aanmelden Landelijke Dag

Een ticket voor de Landelijke Dag kost 10 euro. Daarvoor krijg je een programma boordevol inspirerende verhalen, ontmoetingen en laatste telresultaten. Leden en vrijwilligers van Sovon krijgen 5 euro korting.

Aanmelden Landelijke Dag