Nestkastonderzoek van start

De afgelopen weken zijn er 100 spreeuwennestkasten met camera verspreid over Nederland. Als officiele aftrap van dit nestkastonderzoek organiseerden Sovon en Vogelbescherming een speciaal moment voor de pers. Op het zonovergoten golfterrein van de Edese Golfclub werd op 24 februari een nestkast met webcam opgehangen onder toeziend oog van enkele regionale omroepen. 

“De installatie had nog enige voeten in aarde maar het resultaat was uiteindelijk een scherp beeld vanuit de nestkast”, vertelt Joost van Bruggen die namens Sovon aanwezig was bij het persmoment. Onder de aanwezigen waren de voorzitter van de Edese Golfclub, M.T. Hermoso van de afdeling Communicatie van de Nederlandse Golf Federatie (NGF),TV Gelderland, Radio Gelderland alsook de regionale krant De Gelderlander aanwezig.

Persbijeenkomst Jaar van de Spreeuw

“Onder belangstelling van deze mensen luisterden we naar een enthousiast verhaal van Jip Louwe-Kooijmans aangevuld door Gert Ottens van Vogelbescherming. Duidelijk was dat de golfclub zeer enthousiast is over het werk van de Spreeuw als Greenkeeper maar ook in vogels in het algemeen.” De golfclub brengt op tal van manieren vogels en dit jaar met name de Spreeuw onder de aandacht.

Gedurende het ophangen van de kast en de daarna volgende opnames zat er de hele tijd een mannetje Spreeuw een paar meter boven de kast te zingen. “Een dergelijke goedkeuring van nota bene de Spreeuw zélf en het feit dat er op het terrein jaarlijks zo’n 22 kasten worden bezet door Spreeuwen zijn goede voortekenen!”

Kunt u onderstaand filmpje niet zien? Bekijk de uitzending dan via deze link