Nederlandse Meeuwengids

Velen vinden het lastig om meeuwen te determineren, vooral grote meeuwen in onvolwassen kleden. Dit wordt eenvoudiger met deze gids.

Het maakt inzichtelijk welke meeuwen in Nederland te verwachten zijn en in welk kleed. De kenmerken van de 12 meest voorkomende meeuwen worden beschreven per kleed (leeftijd), ondersteund door prachtige foto’s. De vogels zijn steeds in een vaste houding gefotografeerd en de tekst is opgebouwd in korte, vaste stukjes (indruk, kop, vleugel, staart, poten). Daardoor zijn de soorten goed te vergelijken.

Opstart voor determinatie

De gids is bedoeld als eerste kennismaking met het determineren van meeuwen. Wie vervolgens dieper in de materie wil duiken kan dat doen via gespecialiseerde websites (www.gull-research.org) of boeken (bijv. Olsen & Larsson, Gulls of the world, Helm, London) en vlak ook de fotogalerij van waarneming.nl niet uit.
Maar de Nederlandse Meeuwengids helpt je alvast goed op weg. Het boek telt 144 pagina’s en is geschreven door Ruurd-Jelle van der Leij en Merijn Loeve. Prijs €25,99, te bestellen via www.meeuwengids.nl