Gebruik bijvoorbeeld de A3-poster bij je excursie!

Nationale Vogelweek komt eraan

De Nationale Vogelweek: al voor de vierde keer. Van 14 t/m 22 mei gaan honderden vogelaars op stap om hun gebied, hun lievelingssoort of hun vaste wandelrondje te laten zien aan iedereen die vogels wil kijken. Organiseer ook een excursie. Bijvoorbeeld over het Jaar van de Kievit

De week is bedoeld om zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren om vaker naar vogels te kijken. In de afgelopen drie jaren was de Vogelweek al een groot succes: er werden honderden activiteiten in de week georganiseerd. Ze varieerden van een bezoek aan een kolonie Zwarte Sterns tot een demonstratie vogels ringen.

Deel je kennis, over de Kievit!

De Vogelweek van Vogelbescherming Nederland en Sovon is een uitgelezen kans om deze kennis te delen en nieuwe vogelaars te enthousiasmeren voor 'het vak'. Dit jaar doen we speciaal de oproep om een excursie over het Jaar van de Kievit te organiseren. Bezoek bijvoorbeeld een plas-drasgebied met Kieviten of een weide waarvan je weet dat er veel Kieviten broeden. Via deze pagina is allerlei handig informatiemateriaal te downloaden en aan te vragen.

Organiseer mee

Op nieuwe website www.vogelweek.nl is alle informatie over de Vogelweek te vinden. De activiteiten kunnen via deze website worden aangemeld. Er staan nu al meer dan 120 activiteiten op en deelnemers kunnen zich al aanmelden. Wie weet gaan we dit jaar over de grens van 500 excursies, dat zou prachtig zijn.