Najaarswandeling in de Maashorst

Op zondag 19 oktober a.s. houdt Vogelwacht Uden een publiekswandeling in de Maashorst met als thema ‘Herfst in aantocht’. Deze twee tot drie uur durende wandeling start  's morgens om negen uur vanaf de grote parkeerplaats van het Natuurcentrum de Maashorst aan de Erenakkerstraat 5 te Nistelrode.  Men kan ook een kortere route lopen. De deelname aan deze wandeling is gratis.

Rond deze tijd kan men het natuurverschijnsel ‘vogeltrek’ waarnemen. De vogeltrek in de herfst is een bijzonder natuurverschijnsel waarbij drie tot vier miljard vogels over de gehele wereld vóór het invallen van de koude naar hun overwinteringsgebied wegtrekken. Tijdens de wandeling vertellen ervaren gidsen van de Vogelwacht waarom bepaalde vogels naar warmere oorden wegtrekken. Naast vogels wordt ook naar bomen, planten en dieren gekeken, kortom voor ieder wat wils.

Verrekijker

Om de vogels goed te kunnen bekijken wordt aangeraden een verrekijker mee te nemen.

Expositie

Na afloop van de wandeling kan men een bezoek brengen aan het Natuurcentrum de Maashorst, waar een permanente expositie van het Maashorstgebied staat opgesteld.

Gratis

De deelname aan de wandeling en de entree van het Natuurcentrum zijn gratis.

Contact

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Jan-Willem Hermans, telefoon 0413-269804. Of kijk op www.vogelwachtuden.nl.