Nachtzwaluw zoeken. Foto: Peter Eekelder

Na regen komt zonneschijn voor MUS- en Nachtzwaluwtellers

Na een droog voorjaar met weinig uitval door slecht weer was het de recente periode even wennen met de broodnodige neerslag. Maar de MUS en Nachtzwaluwtellers kunnen de komende avonden op pad want de weersverwachtingen zien er gunstig uit.

 

MUS

Op dit moment zijn ruim 500 tellingen doorgegeven van de derde telling. Een mooi aantal maar dat houdt in dat er ook nog een deel gedaan moet worden. De komende dagen wordt er geen regen voorspeld in de avond en ook de wind lijkt geen spelbreker. Bij de derde telling worden alle soorten geteld maar is er speciale aandacht voor de Gierzwaluw, Huiszwaluw, Boerenzwaluw en de Boomvalk. Doe je avondtelling nu het nog kan in de komende dagen (t/m 15 juli)

 

Nachtzwaluw

Als de MUS-teller stopt met de avondtelling begint het geratel van de Nachtzwaluw  Droog weer met hogere temperaturen en weinig wind zijn ideaal voor het inventariseren van de Nachtzwaluw. De ‘geitenmelker’ kun je nog tellen tot en met begin augustus. Lees ook het interview met Gerrit Dommerholt over de telling op de Sallandse Heuvelrug in de laatste Sovon-Nieuws.