Noteer in je (digitale) agenda

Meld je activiteit aan voor de Nationale Vogelweek!

Ook dit jaar organiseert Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Sovon en vele anderen de Nationale Vogelweek. Dè week om mensen kennis te laten maken met vogels kijken, tellen of onderzoeken. Iedere vogelaar, onderzoeker en Vogelwerkgroep is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Nationale Vogelweek door zelf een activiteit te organiseren. De Nationale Vogelweek vindt dit jaar plaats van 11 t/m 19 mei.

Activiteiten bedenken

Een activiteit organiseren hoeft niet veel tijd te kosten. Laat mensen gewoon zien of ervaren wat het is om bijvoorbeeld een MUS-telling uit te voeren. Of,  laat mensen eens goed kijken naar een kolonie Huiszwaluwen in de straat of ga in het Jaar van de Wulp op zoek naar deze iconische soort. Er zijn flyers voor beschikbaar die laten zien wat mensen zelf kunnen bijdragen aan onderzoek en bescherming. Maar ook andere vogelactiviteiten zoals lezing, workshop of excursie zijn van harte welkom. 

Sovon-activiteit op de Wylerberg

De vaste activiteit van Sovon in de Vogelweek is al jarenlang het vogels ringen in het kader van het project Constant Effort Site (CES). Vaste ringers van de CES plek Wylerberg, Frank Majoor en Ruud Foppen, houden op zondagochtenden 12 & 19 mei open huis en nemen mensen in kleine groepjes mee naar de netten. Op de ringplek geven ze tekst en uitleg bij hun werkzaamheden. Veel gezinnen met kinderen komen een kijkje nemen; ieder jaar weer een gegarandeerde publiekstrekker! En dat terwijl het nauwelijks extra voorbereiding kost, alleen even de activiteit aanmelden. 

Activiteiten aanmelden

Ook zin gekregen om te laten zien wat je als vogelaar of vogelteller zoal doet in je vrije tijd? En vind je het leuk om de kennis over vogels te vergroten? Meld dan je activiteit aan.