Vincent van der Spek - lezing

Lezingen en foto's online - Landelijke Dag

Ruim 2000 vogelaars uit heel Nederland verzamelden zich zaterdag 2 december in de Reehorst voor inspirerende verhalen en workshops, vele ontmoetingen en struinen op de standhoudersmarkt. We zijn uiteraard ook benieuwd hoe jij het als bezoeker hebt ervaren. Laat het ons weten via de online vragenlijst.  

Lezingen terugkijken

De nieuwe film van Ruben Smit, flitspresentaties over onderzoek naar de Zwarte Specht, de nieuwe Rode Lijst, invloed van genen op individuele vogels en determinatie van lastige tuinsoorten. Zo maar een greep uit de vele lezingen die volle zalen trokken op de Landelijke Dag in de Reehorst dit jaar. Dank aan alle sprekers en medeorganisatoren NOU en de Jaarrond Tuintelling voor het neerzetten van weer zo'n mooi programma.

Bijna alle presentaties staan online op ons SlideShare-account

Jaar van de Huiszwaluw

Theunis Piersma trapte het Jaar van de Huiszwaluw af met een lezing.

Tweet Gerrie Abel over Huiszwaluwlezing Theunis Piersma

WIl je op de hoogte blijven over het Jaar van de Huiszwaluw? Dan kun je dit aangeven bij je nieuwsbriefinschrijving.

Vogelbalans

De Vogelbalans stond dit jaar in het teken van de Rode Lijst. Chris van Turnhout vertelde de toehoorders over de totstandkoming van de lijst. De basis voor de lijst is het telwerk voor de broedvogelmeetnetten en de Vogelatlas van duizenden vrijwilligers. Theo Verstrael, directeur van Sovon, overhandigde de nieuwe Vogelbalans symbolisch aan directeur Fred Wouters van Vogelbescherming Nederland.

Tweet over lezing Rode Lijst Vogelbalans 2017

Leden van Sovon krijgen de Vogelbalans in december thuisgestuurd, samen met Sovon-Nieuws. Je kunt hem ook zelf als pdf downloaden of een gratis exemplaar aanvragen.

Loterij

Naast tal van kleinere prijzen waren er vijf grote prijzen te winnen. Deze zijn tijdens de Landelijke Dag uitgereikt. Hoofdsponsor Meopta stelde de eerste prijs beschikbaar, de verrekijker Meopta Pro 8x32. De 5 hoofdprijzen zijn opgehaald door de winnaars, evenals de meeste andere prijzen. Maar enkele nog niet. Bekijk het overzicht van de resterende winnende lotnummers en kijk of je een prijs hebt gewonnen. 

De opbrengst van de loterij gaat naar de Vogelatlas. Dank aan alle standhouders die de prijzen belangeloos ter beschikking hebben gesteld!

Wat vond jij van de Landelijke Dag?

We horen graag wat je vande Landelijke Dag vond en stellen we het zeer op prijs als je de bezoekersenquête wilt invullen. Dit geeft ons waardevolle informatie voor toekomstige landelijke dagen. Onder de inzenders verloten we drie boeken 'Zwaluwen van Gaast' van Theunis Piersma. 

Fotoimpressie

Foto's van de Landelijke Dag zijn online te bekijken.  

Heb je zelf foto’s of filmpjes die je wilt delen? Plaats ze dan op onze fanpage op Facebook, deel ze via Twitter (#ldsovon17) of mail ze naar ons.

Leestip: leuk verslag van Dirk Ottenburghs over zijn bezoek aan de Landelijke Dag

2018

Volgend jaar vindt de Landelijke Dag gewoon weer plaats op de laatste zaterdag van november: 24 november 2018! Dit wordt bovendien een bijzondere editie. Naast het feit dat Sovon dan 45 jaar bestaat, lanceren we dan de nieuwe Vogelatlas. 

Dank iedereen voor een geslaagde Landelijke Dag! 

Meer foto's in het online album

 

Welkom bezoekers Landelijke Dag Sovon 2017
Jan-Willem Vergeer heette de bezoekers hartelijk welkom op de Landelijke Dag | Harvey van Diek
Vincent van der Spek legt enthousiast de verschillen tussen piepers uit
VIncent van der Spek vertelt over de verschillen tussen piepers | Harvey van Diek
Volle lezingzalen op de Landelijke Dag
Volle lezingzalen op de Landelijke Dag | Harvey van Diek
Tussen de lezingen door struinen op de boekenmarkt
Tussen de lezingen door struinen langs de vele stands | Harvey van Diek