Foto: Albert de Jong

Leren broedvogels inventariseren?

Het is belangrijker dan ooit dat de ontwikkelingen van onze broedvogels worden gemonitord. Daar kun je als vogelaar aan bijdragen! Broedvogels inventariseren is niet alleen heel zinvol, maar zorgt er ook voor dat je met nog meer plezier voor 'jouw' gebied loopt. Wil je ook leren inventariseren? Volg dan één van de cursussen die in maart starten.

In verschillende regio's geven we de cursus Broedvogels inventariseren volgens de BMP-methode: in Joure, Leeuwarden, Arnhem en Geleen zijn nog plekken vrij. De cursus is voor vogelaars die het leuk vinden om te leren inventariseren en met de opgedane vaardigheden aan de slag willen in een 'eigen' gebied. Bekijk hier de cursussen en meld je aan

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat uit vier theorieavonden en vier veldbezoeken. Tijdens de theorieavonden licht de cursusleiders de BMP-methodiek toe. De avonden worden afgewisseld met veldbezoeken, zodat je als cursist de kans krijgt om de opgedane kennis meteen toe te passen.

Tijdens de veldbezoeken ga je in een kleine groepje op pad met ervaren BMP‘ers. De resultaten van deze bezoeken voer je in via de app of website Avimap, waardoor je leert om de resultaten zelf te verwerken en te interpreteren. Aan het einde van de cursus krijg je een toets en (ongetwijfeld!) een diploma. Na deze cursus kunnen je zelfstandig een BMP-telling uitvoeren en de telgegevens verwerken. Wil je weten wat BMP precies is? Bekijk dan dan het onderstaande filmpje: