Leer water- en wintervogels herkennen

Wil je vogels die ’s winters in Nederland voorkomen beter leren kennen? Dan is deze cursus iets voor jou. In tien lessen breng je je kennis over de determinatie en ecologie van water- en wintervogels op een hoger peil. We starten eind november. Als gratis voorafje kunt je op 2 november een les over kleine meeuwen volgen.

Een betere vogelaar in tien lessen

De tiendelige cursus Water- en wintervogels is geschikt voor vogelaars die regelmatig naar buiten gaan en de zwanen tot en met roofvogels beter willen leren onderscheiden. Denk bijvoorbeeld aan de verschillen tussen vrouwtjeseenden, Goudplevier en Zilverplevier,  Zilvermeeuw en Stormmeeuw.

De lessen worden gegeven voor vogelkenners Jelle Abma en Albert de Jong. Ze besteden ook aandacht aan de vragen waar en wanneer je een vogelsoort kunt verwachten en wat de leefwijze van de soort is. De cursus is onderdeel van het opleidingsprogramma van Sovon voor nieuwe waarnemers. Het is daarom ook erg geschikt als je al meedoet of wilt starten met de watervogel- en PTT-tellingen voor Sovon.

Gratis voorafje

Wil je een indruk krijgen van een digitale les? Dan is de gratis online workshop over de determinatie van kleine meeuwen op 2 november een aanrader. Ga dan net voor 20.00u achter je pc zitten en kijk mee via ons YouTubekanaal. Vooraf aanmelden hoeft niet. Tijdens de workshops kun je in de chatbox vragen stellen als je bent ingelogd op YouTube.