Laatste nieuwtjes Landelijke Dag

Laatste Nieuws Landelijke Dag

Het aftellen is begonnen. Aanstaande zaterdag is de Landelijke Dag! Nog wat laatste nieuwtjes en opwarmers op een rij.

Volle zalen

Uit de aanmeldingen blijkt een aantal lezingen wederom zeer populair te zijn. Alle lezingen zijn vrij toegankelijk, maar vol=vol. Aanmeldingen vooraf zijn geen reserveringen. Wil je zeker zijn van een plekje, kom dan op tijd bij de zalen aan. Alle zalen gaan om 9.30 open.  

Aanmelden Landelijke Dag Sovon

Buitenlandse spreker: Tony Morris

De Zomertortel holt al jaren achteruit. Tony Morris van de RSPB houdt dit jaar een extra lange lezing over onderzoek aan Zomertortels. Hij vertelt over zenderonderzoek, een gevaarlijk virus en maatregelen in het Engelse boerenland.  

Tony’s lezing is extra lang en start al om 13.45 uur. De lezing is in het Engels.

Signeersessies

  • Om 10.45 uur is de lezing van Albert Beintema over de Grutto in de Schouwburgzaal. In de grote pauze signeert hij zijn boek bij de stand van AtlasContact (standnr 42)
  • In de zaal van de Jaarrond Tuintelling leest Koos van Zomeren voor uit eigen werk (10.45 uur). Aansluitend signeert hij zijn laatste boek 'Alles is begonnen'. 
  • Teller Henk Moller Pillot heeft het boek 'Vogels in het Leijpark'  uitgebracht over 40 jaar lang jaarrond tellen in het Leijpark volgens een transect-methode. Standnummer 41. Signeersessies in de eerste koffiepauze en de lunchpauze.
  • In de stand van Elwin van der Kolk (nummer 55) signeert Gerard Ouweneel zijn boek 'Een aangename onrust'. Het boek telt 410 pagina's en is op de Landelijke Dag met korting te verkrijgen: 17,50 ipv 19.95

Met de trein

De Reehorst ligt op nog geen vijf minuten lopen van het treinstation Ede-Wageningen. We hopen dan ook dat zoveel mogelijk bezoekers met de trein komen. Er zijn speciale Landelijke Dag treindagkaarten. Voor 20 euro reis je vanuit heel Nederland naar Ede en weer terug. Bestel uiterlijk 24 november, zodat je de kaart nog op tijd thuisgestuurd krijgt.

Neem je verrekijker mee, gratis schoonmaak

Neem je verrekijker en telescoop mee, want die kun je gratis laten nakijken en schoonmaken door hoofdsponsor Meopta (standnummer 59, kijkers Bynolyt en Meopta) en door standhouder de Verrekijkerspecialist (overige merken, stand 58).

Koop een lot, steun het vogelonderzoek

Natuurboeken, overnachtingen, nestkasten, reisjes. Er valt dit jaar van alles te winnen op de Landelijke Dag! Als je je al hebt aangemeld, krijg je een gratis lot. Daarnaast kun je loten kopen op de dag zelf. Voor 1 euro maak je nog meer kans op mooie prijzen en de opbrengst komt ten goede aan de Vogelatlas. Een overzicht van de prijzen.

Vogelbalans

De Vogelbalans geeft jaarlijks een overzicht van vogeltrends gebaseerd op de diverse meetnetten waaraan duizenden vrijwilligers deelnemen. Daarnaast laat deze Vogelbalans voor het eerst resultaten van de nieuwe Vogelatlas zien. De presentatie is om 12.15 in de Schouwburgzaal, waarbij Fred Wouters, directeur Vogelbescherming, het eerste exemplaar in ontvangst neemt. 

Korting op Meopta-kijkers

Onze hoofdsponsor Meopta heeft speciaal voor Sovon-leden een aanbieding opgesteld. Op de Landelijke Dag kun je een nieuwe Meopta-kijker kopen met 10% korting. Je krijgt er bovendien gratis een verrekijkerharnas bij twv 29,95. Standnummer 59!

Korting op winnende boek Jan Wolkersprijs 

Het beste natuurboek van 2015 mag natuurlijk niet ontbreken op de Landelijke Dag. Het boek ‘Niet zonder elkaar – bloemen en insecten’ won dit jaar de Jan Wolkersprijs en is een van de loterijprijzen. Mocht je niet de gelukkige winnaar zijn, dan kun je hem op de Landelijke Dag gelukkig ook met korting kopen. 

Arrangementen Reehorst

Als bezoeker kun je gebruik maken van de korting op een 3-gangen live cooking diner in het restaurant Valentino (in de Reehorst) voor € 27,50 p.p. Wel graag vooraf reserveren via 0318 - 750 362 of mailen naar restaurant@reehorst.nl. Bij de reservering graag duidelijk aangeven dat je gebruik wilt maken van de Sovon korting.

Je kunt ook overnachten met korting. 

  • Classic kamer á 49,- per nacht exclusief ontbijt á € 15,- p.p. en € 2,- toeristenbelasting p.p.
  • Elegance kamer á 59,- per nacht exclusief ontbijt á € 15,- p.p. en € 2,- toeristenbelasting p.p.

Reserveren via 0318 - 750 300 of mailen naar: receptie@reehorst.nl.

Praat mee over de Landelijke Dag via #ldsovon15