Vogelaars uit heel Nederland verzamelen zich op 2 december in de Reehorst

Landelijke Dag over 9 weken

Het programma van de Landelijke Dag staat weer in de steigers! Vogelaars uit heel Nederland kunnen een dag vol lezingen met topsprekers uit de wereld van vogelonderzoek en meer dan 80 stands met boeken, optiek, reizen en vogelorganisaties uit heel Nederland tegemoet zien. 

Het aftellen is begonnen! Over 9 weken gaan de deuren van de Reehorst open. 

Meer dan 40 lezingen

Het lezingenprogramma is gevuld met 40 boeiende verhalen, waaronder: 

Er zijn in totaal vijf zalen met lezingen. Sovon vult er drie. De andere twee zalen zijn in handen van de NOU en de Jaarrond Tuintelling. 

Workshops

Na het succes van vorig jaar organiseren we ook dit jaar een aantal workshops voor kleine groepen. Leer veren determineren, bestudeer het skelet van vogels, stel je vragen over avimap en kom alles te weten over broedvogels monitoren. Voor de workshops moet je je vooraf apart aanmelden in verband met een beperkt aantal beschikbare plaatsen.

Uitgebreide infomarkt

Ook dit jaar is er weer een uitgebreide infomarkt met ruim 80 stands. Voor elk is er wat wils: er staan onderzoeksorganisaties, natuurorganisaties, werkgroepen, boekenstands en er is weer veel optiek.

Signeersessies

De Landelijke Dag is de plek om vogelboeken te bekijken en misschien wel te kopen. Verschillende uitgevers zijn aanwezig én organiseren signeersessies. Onder andere voor Koos van Zomeren, winnaar van de allereerste Jan Wolkers Oeuvreprijs. Bekijk alle signeersessies.

Demonstratie vogels ringen

Frank Majoor ringt speciaal voor de Landelijke dag vogels bij de Reehorst. Hij begint extra vroeg, om 8.00 uur. Dus nog voor de deuren open gaan, kun je mee. Frank legt uit hoe en waarom hij ringt. Je kunt er met je neus bovenop staan, maar het aantal deelnemers is beperkt. Meer info en aanmelden voor het vogels ringen via deze pagina.

Aanmelden Landelijke Dag

Een ticket voor de Landelijke Dag kost 10 euro. Daarvoor krijg je een programma boordevol inspirerende verhalen, ontmoetingen en laatste telresultaten. Leden en vrijwilligers kunnen kiezen voor een gereduceerd tarief van 5 euro.

Aanmelden Landelijke Dag

Partners 2019

 

    

                                                                                                                                

Hoofdsponsor

 

                                                                                                                               

Medesponsoren

 

Texel Vogelinformatiecentrum Sovon                    Stichting Vogelreizen sponsort de Landelijke Dag 2017 Sovon       

 

BirdingBreaks sponsort Landelijke Dag Sovon   KNNV Uitgeverij Sovon