Minister Schouten neemt eerste exemplaar van de Vogelatlas in ontvangst | Foto Koos Dansen

Landelijke Dag om nooit te vergeten

Overweldigend, de vele bezoekers van de Landelijke Dag en alle reacties op de nieuwe Vogelatlas van Nederland! We zullen deze heel speciale editie van de Landelijke Dag niet snel vergeten. Een eerste terugblik.

Dit jaar stond de jaarlijkse Landelijke Dag van Sovon in het teken van de presentatie van de nieuwe Vogelatlas van Nederland. Na ruim zes jaar en dankzij zo’n 2100 waarnemers, 40 Atlasdistrictscoördinatoren, 130 soortauteurs, 80 fotografen, 450 financiers & sponsoren en vele anderen kwam de Vogelatlas gisteren over de finish.

Minister van LNV, Carola Schouten, kwam speciaal naar Omnisport om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. De Vogelatlas laat zien dat de samenstelling van de vogelbevolking in 40 jaar tijd spectaculair op zijn kop is komen te staan. 

Fotoimpressie

De eerste foto's staan online. Er zullen nog vele volgen deze week!

Heb je zelf foto’s of filmpjes die je wilt delen? Plaats ze dan op onze Facebook-pagina, deel ze via Twitter (#ldsovon18) of Instagram of mail ze naar ons.

Presentaties komende week online

Komende week zullen we zoveel mogelijk presentaties online delen via ons SlideShare-account. Bekijk nu alvast het openingsfilmpje terug:

Ook ontvingen we van waarnemer Pieter Bogaers een uitgebreid verslag van de lezingen in de Topsporthal.  

2019 Jaar van de Wulp

2019 wordt het Jaar van de Wulp. De Engelse onderzoeker en schrijfster Mary Colwell weet alles over de Wulp en schreef er zelfs een boek over. Ze vertelde gepassioneerd over de Wulp en de achteruitgang in Europa. 

Wat vond jij van de Landelijke Dag?

We zijn uiteraard ook weer benieuwd hoe alle bezoekers het hebben ervaren. Laat het ons weten via de online vragenlijst en maak kans op een van de drie boeken 'Bedreigde vogels in Nederland' van de Vogelbescherming!  

Vogelatlas nog niet in je bezit?

Vogelatlas voor zaterdag besteld? De verzending vindt deze week plaats. Heb je de Vogelatlas nog niet besteld? Dat kan natuurlijk alsnog, maar let op, vanwege de overweldigende aandacht is de eerste druk uitverkocht. Een herdruk vindt met spoed plaats.

2019

Volgend jaar vindt de Landelijke Dag gewoon ook weer plaats op de laatste zaterdag van november: 30 november 2019! 

Bedankt iedereen voor een geslaagde Landelijke Dag!