Foto: Harm-Jan van Dijk

Laat je atlasblok zien in de Vogelweek

Van 17 tot 25 mei organiseert Sovon in samenwerking met Vogelbescherming Nederland weer de Nationale Vogelweek. Overal in het land zijn er gratis vogelexcursies en activiteiten om zoveel mogelijk mensen te stimuleren om samen met ervaren vogelaars op pad te gaan.

De Nationale Vogelweek is een ideale gelegenheid voor een atlasteller om zijn kennis van zijn atlasblok te delen met aspirant-vogelaars. Het zou leuk zijn om het veldwerk voor de vogelatlas te laten zien aan enthousiastelingen die mee op pad willen. 

Wat kun je doen?

Een idee zou kunnen zijn dat je dan één uur en vijf minuten door een van je km-hokken van het Gouden Grid struint en gezamenlijk een zo groot mogelijke broedvogellijst maakt. Naast je km-hoktelling (55 minuten) doe je dan ook de 2x5 minutentelling om de excursiegangers te laten ervaren hoe het is om exact 2x5minuten te tellen en het nut ervan. Een eigen atlasexcursie is natuurlijk ook heel goed mogelijk. Meld je excursie aan op www.vogelweek.nl (gaat heel eenvoudig!). Wil je meer informatie over de Nationale Vogelweek, neem dan contact op met Albert de Jong.