Sovon-Nieuws 2

Juni-nummer Sovon-Nieuws is uit!

Afgelopen week is Sovon-Nieuws nr 2 van dit jubileumjaar bij de mensen op de mat gevallen. Een nummer bomvol met interessante wetenswaardigheden.

Wat komt aan bod?

In het kader van het BMP blikt Arend terug op 29 jaar monitoring en laat Jan-Willem zien waarom oude gegevens invoeren in autocluster een meerwaarde heeft.

Natuurlijk kunnen we niet om de atlas heen: Theo ziet de charmes ervan, het atlasteam vraagt zich af of je nog gaat atlassen vandaag en Albert volgt Bastiaan -de jongste atlasteller van Nederland- op de voet.

Het jaar van de Patrijs is inmiddels goed op stoom zoals blijkt uit het verhaal van Maja en Albert, en ook in de klei houdt zich met Patrijzen bezig: Popko Wiersma vertelt over zijn onderzoek.

Verder

Verder zijn er nog bijdragen over de afname van de Huiszwaluw, een dramatisch Blauwe Reigerjaar, leeftijdstellingen Roek, het menu van de Slechtvalk op het wad, en niet te vergeten de weidevogelbalans 2013.

Niets op de mat?

Dan zijn er twee mogelijkheden.

  1. Je bent lid: dan is er iets fout gegaan, neem even contact op via info@sovon.nl of 024-7410410.
  2. Je bent geen lid. Dan zou je lid kunnen worden, want leden ontvangen 4x per jaar Sovon-Nieuws. En lid worden kost nog steeds maar €12,- per jaar. Daarnaast kun je op deze site de digitale versie van Sovon-Nieuws bekijken.

Rectificatie

Ten onrechte hebben wij bij het interview vermeld dat de foto's van de gezenderde Patrijzen van de hand van Madelijne Postma zijn. Dat moet zijn Simone van der Sijs.