Taigarietganzen. Foto: Albert de Jong

Jubileumverhalen deel 7: watervogeltellingen

Hoe ontstonden de watertellingen? In het online jubileumboek ’40 jaar Sovon’ blikken we iedere maand terug op een belangrijke gebeurtenis uit de Sovon-geschiedenis. Onlangs is deel 7 uitgekomen.

In 2013 viert Sovon een klein feestje: we bestaan 40 jaar! Een mooie leeftijd voor een terugblik.

Deel 7, watervogeltellingen

Watervogeltellingen zijn een belangrijk en niet weg te denken onderdeel van het landelijke monitoringonderzoek aan vogels. De resultaten worden volop gebruikt binnen de natuurbescherming.

Hoe ontstonden zulke tellingen, wie waren de trekkers, hoe groeide dit alles naar zijn huidige vorm? In deze aflevering een terugblik op de ontstaansgeschiedenis van de watervogeltellingen onder de titel Watervogeltellingen onder de Sovon-paraplu.

  • Bij Mijn moment komt Marc van Roomen, de eerste coördinator bij Sovon, aan het woord.
  • Het Tijdsbeeld is goed gevuld met de ontstaansgeschiedenis van de watervogeltellingen. Daarbij veel uitstapjes naar o.a. artikelenreeksen en interviews.
  • Toen en nu behandelt drie opmerkelijke soorten, te weten: Taigarietganzen, Krakeenden en Grote Zaagbekken.

Deel je foto's en verhalen

Kortom weer heel wat lezenswaardigs in deze jubileumuitgave. Heeft u zelf leuke herinneringen of foto's? Wij horen en zien ze graag! Stuurt u ze naar 40jaar@sovon.nl dan laat u anderen meegenieten van uw goede herinneringen.

Eerder verschenen delen