JeugdVogelwacht onderzoekt vennen Slabroek

Op zaterdag 22 juni a.s. sluit de Udense JeugdVogelwacht het seizoen af met een bijzondere bijeenkomst.

In de vennen van natuurgebied Slabroek wordt het waterleven opgezocht. Hierbij wordt naast de watervogels ook naar de waterdiertjes onder water gekeken! Men vertrekt ’s morgen om 9.00 uur vanaf het Natuurcentrum de Maashorst aan de Erenakkerstraat 5 te Nistelrode. Alle jongeren tussen de acht en vijftien jaar, met passie voor buiten, zijn van harte welkom. De activiteiten duren tot ongeveer half twaalf, waarbij de deelname gratis is.

"Speciaal voor deze ochtend gaat bioloog Rien Kersten uit Veghel met ons mee naar de verschillende vennen in Slabroek", vertelt jeugdcoördinator Peter van de Braak. "We gaan kijken welke diertjes er zitten en de kinderen mogen zelf scheppen met een speciaal groot afgeplat schepnet. Vervolgens wordt op zoekkaarten gekeken welke waterbeestjes er gevonden zijn. De kinderen reageren altijd zeer enthousiast op deze buitenactiviteit, vandaar dat we dit weer in ons programma hebben opgenomen", aldus Van de Braak. Rondom de vennen in Slabroek is afgelopen herfst veel veranderd door natuurbeheerders. We gaan kijken of hier onder het wateroppervlakte al effecten van te zien zijn. Aangeraden wordt stevige en warme kleding mee te nemen en dit keer zijn regenlaarzen en droge sokken waarschijnlijk ook een goed idee. Voor iets lekkers onderweg wordt gezorgd.

Aanmelden

Voor het volgende seizoen kunnen kinderen, tussen de acht en vijftien jaar, zich nog aanmelden. Het seizoen loopt van september tot en met juni. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Peter van de Braak, telefoon: 0413-253586 (een lidmaatschap kost tien euro per jaar). Een keer op proef meedraaien is geen probleem. Het complete jaarprogramma is te downloaden via de website www.vogelwachtuden.nl (klik op Jeugd).