Jeugdprogramma Landelijke Dag

Ook voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar is er een mooi programma tijdens de Landelijke Dag. Meehelpen bij het vangen van vogels voor onderzoek, alles te weten te komen over de Zeearend, of een jutvogel maken van afval. De inschrijving is nu geopend.

Tijdens de Landelijke Dag op 30 november in de Reehorst in Ede is er van 10.00 tot 16.00 uur een vol programma voor de jeugd. Help 's ochtends mee met het onderzoek naar vogels door ze te vangen en ze te voorzien van een ring. Hierdoor kunnen de vogels individueel worden herkend en kunnen we zien waar ze naar toe gaan en hoe oud ze kunnen worden. Een schat aan informatie om meer te leren over vogels.

In de middag hoor je van de Werkgroep Zeearend hoe ze goed kijken naar de Zeearend in Nederland. Wat eet hij, waar gaat hij heen en welke gevaren zijn er voor de Zeearend? Je komt het allemaal te weten tijdens deze presentatie.

Daarna ga je zelf aan de slag. Van allerlei plastic, vismatermateriaal en netten die Jacintha van Beveren langs de vloedlijn vindt, maken we jutvogels. Hiermee vragen we aandacht voor het afval op het strand en voorkomen we dat het in de magen van de vogels terecht kan komen. Tijdens deze workshop maken we een vogel die op eigen poten moet staan. Kom je meehelpen een jutvogel maken?

Meer informatie, of gelijk inschrijven.