Jefte Hulsmans met de S2 82 HD

Jefte Hulsmans onderzoekt mee

Student Jefte Hulsmans uit Beverlo (B) helpt dit voorjaar mee met het onderzoek naar de kuikenoverleving in het Jaar van de Kievit. De afgelopen dagen heeft hij methoden getest om oudervogels te markeren. Zodra er kuikens zijn zal hij druk zijn met het aflezen van ringen, met een gesponsorde telecoop van Meopta.

Jefte is een van de 8 studenten die meewerkt aan het Jaar van de Kievit. Op evenzoveel plekken worden ongeveer 50 kuikens geringd om de overleving te volgen. Binnenkort is het onderzoek via een blog op sovon.nl te volgen.

Telescopen beschikbaar gesteld

Voor het onderzoek in het Jaar van de Kievit stelde Meopta 4 telescopen, bijbehorende tassen en statieven beschikbaar. Sovon mag ze gebruiken bij het veldwerk, dat vooral bestaat uit het volgen van kievitkuikens op grote afstand. Daarbij zijn de telescopen van het type MeoStar S2 onmisbaar. Jefte: "Ik heb meteen die met tot 70x vergroting gepakt. Daarmee heb ik de grootste kans om de ringen in het veld af te lezen. Ik ben er erg blij mee." Meopta sponsorde ook de Landelijke Dag van Sovon al.

 

Meopta sponsort Jaar van de Kievit