Adriaan & Lieuwe proost!!

Gouden Lepelaar voor oud-Sovonmedewerker Lieuwe

Oud-Sovonmedewerker Lieuwe Dijksen werd verrast door Vogelbescherming: hij kreeg samen met zijn broer Adriaan de Gouden Lepelaar uitgereikt. Hieronder het persbericht dat Vogelbescherming hierover de wereld in stuurt. Lieuwe en Adriaan, gefeliciteerd!

De broers Dijksen zijn de winnaars van de Gouden Lepelaar 2014. Vogelbescherming Nederland reikt jaarlijks deze prijs uit aan een persoon die zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor het beschermen van vogels. De tweelingbroers Adriaan en Lieuwe Dijksen zetten zich al 50 jaar op bijzondere wijze in voor het beschermen van vogels op Texel.

De broers Dijksen zijn vandaag tijdens de Euro Birdwatch naar de nieuwe vogelkijkhut bij Horsmeertjes gelokt. Daar vond om 11 uur de officiële opening plaats van vogelkijkhut De Waterral. Tijdens deze opening werd ook de Gouden Lepelaar uitgereikt, tot grote verrassing van beiden.

De gebroeders Dijksen zetten zich op de kop af 50 jaar in voor vogels en het landschap van Texel. Dat doen ze onder meer door het inventariseren van vogels en begeleiden van verschillende vogelreizen en excursies, maar ook door het schrijven van boeken en artikelen. Hun brede kennis delen zijn op toegankelijke manier met een breed publiek, waarbij zij hun liefde voor vogels goed weten over te dragen. Het meest bijzonder is hun inventarisatie van de vogels in het Texelse bos, tientallen jaren lang. Bij alles wat ze ondernemen staat de liefde voor vogels centraal. De broers Dijksen ontvingen de prijs uit handen van Erik Ernens, bestuurslid van Vogelbescherming Nederland.