Geef ook een BOEST aan de Vogelatlas | Fotograaf Harvey van Diek

Ga je mee BOESTen?

Is een atlasblok teveel, maar wil je wel data verzamelen voor de Vogelatas? Speciaal voor niet-atlasbloktellers presenteren we ‘s ochtends op de Landelijke dag 2014 de mogelijkheden om – zonder een blok te claimen – overal in Nederland waardevolle bijdragen te leveren aan de Atlas. Daarmee geef je de Atlas een BOEST! 

Speciaal voor niet-atlastellers presenteert atlascoördinator Jouke Altenburg op de Landelijke dag 2014 de mogelijkheden om overal in Nederland waardevolle bijdragen te leveren aan de Atlas door te ‘BOESTen’. Dit staat voor Broedcodes Ophogen Extra Soorten Tellen. Je vult de soortenlijst van een atlasblok aan met losse waarnemingen. 

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe webpagina waarop je in één oogopslag kan zien welke soorten in een blok nog verwacht worden, omdat ze in een aantal omliggende blokken zijn waargenomen. Voor het broedseizoen worden ook de soorten getoond, waarvan de broedzekerheid kan worden opgehoogd.

Een uitdaging voor de echte speurneuzen en bovendien heel nuttig. Om je een idee te geven: in Groot-Brittannië is op deze manier bijna een kwart van de atlasdata verzameld.