Friese BMP-cursisten geslaagd

Begin juni slaagden 14 cursisten voor de cursus BMP-Weidevogels inventariseren in Gaastmeer, Friesland. Onder leiding van Jelle Postma gingen ze dit voorjaar afwisselend het veld en het theorielokaal in. Na dit pittige traject zijn de nieuwe tellers klaar om een eigen gebied te inventariseren:  'Ik heb met veel plezier meegedaan aan de cursus en zie er naar uit een eigen telgebied te hebben'. schreef een van de cursisten.

De groep cursisten is opgeleid om BMP-W tellingen uit te voeren. Tijdens de cursus is stilgestaan bij alarmtellingen en de invoer van de tellingen in het autoclustersysteem. Dinsdag 11 juni deden de 14 cursisten examen. De resultaten mogen er zijn: het gemiddelde cijfer werd een 8,1. Een mooie score voor een pittig examen.

Ruim 50 cursisten klaargestoomd

In totaal zijn dit voorjaar ruim 50 cursisten klaargestoomd om te gaan tellen voor het BMP. In de Biesbosch, Onlanden, Friesland en op de Veluwe organiseerde Sovon een cursus. Verder verzorgden we een opfriscursus voor bestaand tellers in Friesland. De iets laagdrempeligere cursus Broedvogels inventariseren was in Breda te volgen. 

Cursus organiseren?

Nu het voorjaar bijna voorbij is, zijn ook de meeste cursussen afgerond. Voor vogelwerkgroepen en andere telgroepen is dit het moment om alvast na te denken over een cursus in het komende voorjaar. Meer informatie en het aanvraagformulier zijn te vinden op de cursuspagina.