Europese Vogelatlas: meer dan de helft van alle vogelsoorten wacht nog op een sponsor

Europese broedvogelatlas in de maak

Het succes van de Nederlandse Vogelatlas smaakt naar meer. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de 2e Europese broedvogelatlas. Willen we over een paar jaar weer een prachtige atlas in onze handen houden dan is jullie hulp hard nodig.

Door Ruud Foppen

De eerste Europese broedvogelatlas verscheen in 1997. Deze gegevens zijn dus inmiddels 20-30 jaar oud zijn: hoog tijd dus voor een update! 

Veranderingen in beeld

De onlangs uitgekomen Nederlandse vogelatlas liet al zien dat de huidige vogelbevolking in veertig jaar tijd flink op zijn kop is gezet. Dit is internationaal niet anders. Een nieuwe Europe Vogelatlas is nodig om een goed beeld te krijgen van de laatste stand van zaken en opgetreden veranderingen bijvoorbeeld als gevolg van klimaatverandering.

Financiering

Er is alleen nog wel wat hulp nodig. De EBCC (European Bird Census Council) zoekt nog de broodnodige (financiële) steun voor de volgende werkzaamheden:

  • het analyseren van de verzamelde verspreidingsgegevens en het maken van kaarten
  • het realiseren en drukken van het boek en de bijbehorende website

Een deel van de benodigde financiën willen ze genereren door soortsponsering. Inmiddels zijn ze daarmee goed op weg, maar meer dan de helft van alle vogelsoorten wacht nog op een sponsor! 

Sponsor een soort 

Het sponsoren kan via een simpele actie:

Wat krijg je ervoor terug?

Steun je de atlas met minimaal 50 euro, dan ontvang je een certificaat en een vermelding op de website. Vanaf 500 euro ontvang je straks de atlas. Bekijk alle typen sponsoring

 

Alvast zeer bedankt voor jullie bijdrage!

Namens het EBBA2 team,

Ruud Foppen, voorzitter EBCC

Voorbeeldkaart kans op voorkomen van de winterkoning in Europa Winterkoning EBBA2

Voorbeeldkaart kans op voorkomen van de winterkoning in Europa (rood= hoge kans op voorkomen, blauw=lage kans op voorkomen, wit=ontbreekt)